LANDET: Geir Jensen, daglig leder for Olimb Rørfornying.

ARBEIDSLIV

Skal gi Olimb mer luft under vingene

Etter en lang karriere innen luftfart, har Geir Jensen landet hos Olimb Rørfornøying med en ambisjon om å ta selskapet til nye høyder.

Published

– Olimb Rørfornying har allerede riktig kurs, så det er ikke snakk om at jeg skal gjøre noe revolusjonerende. Jeg skal bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, sier Geir Jensen som tidligere i år tok over som daglig leder for selskapet.

Ikke så stort sprang

Han kommer fra stillingen som CEO & Accountable manager i flyselskapet Sundt Air. Selskapet eies av Sundt-familien som kanskje er mest kjent for shipping, men som har sin viktigste investering i hotellselskapet Pandox.

Han gikk altså fra luftfart til rørfornying, fra en karriere i luften til en karriere som i hovedsak handler om ting som skjer under bakken.

– Jeg er utdannet pilot, men de siste årene har jeg jobbet mest med de forretningsmessige siden ved luftfart. Det handler om mennesker og det er det som har trigget meg. I det perspektivet er ikke overgangen fra luftfart til rørfornying så stor, sier Jensen.

Gjennom årene i Sundt-systemet har han også vært innom utvikling og rehabilitering av næringseiendom og boliger, men har ingen konkret erfaring innen VVS-bransjen.

– I første omgang handler det om å bruke tid på å lære bedriften og faget å kjenne. Det er avgjørende for å gjøre en god jobb som leder, sier Jensen.

83 millioner på bunnlinjen

Olimb Rørfornying har hatt en sterk vekst de siste årene og økte i fjor omsetningen med cirka 44 millioner kroner fra 336 millioner kroner i 2021 til 380 millioner i 2022.

Resultat før skatt endte på 83 millioner kroner. I 2022 ble selskapet heleid av danske Per Aarsleff A/S, Europas største produsent og installatør av strømpeforinger. Danskene kjøpte 51 prosent av selskapet i 2017, men sikret seg i fjor de resterende 49 prosentene.

Den nye sjefen understreker at Olimb Rørfornying fortsatt vil styre drift og produktutvikling fra hovedkontoret i Råde, slik de har gjort det siden de installerte den første strømpeforingen i Norge i 1977.

– Ved hovedkontoret i Råde utvikler og produserer vi egne produkter, og vi vil fortsatt beholde den lokale forankringen i årene som kommer, både i Råde og ved avdelingskontorene våre i Norge. Samtidig sørger eierskapet hos Per Aarsleff A/S for at vi fremdeles vil være en trygg partner og arbeidsgiver i uoverskuelig fremtid, forsikrer Jensen.

Har fått opp øynene

Olimb Rørfornying rehabiliterer både offentlige vann- og avløpsledninger og inn- og utvendige rør for privatpersoner.

De siste årene har selskapet opplevd en markant økning i begge markeder.

– Økningen i omsetningen for rehabilitering av offentlige ledninger tyder på at flere norske kommuner får øynene opp for rørfornying og fordelene det gir fremfor graving. Vi har også en økende ordreforespørsel for rehabilitering av innvendige rør i borettslag og bygg, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS