Slik skal det nye lagerhotellet ved Åskollen i Tønsberg se ut når det er ferdig i april 2024.

PTG med stor leveranse til nytt lagerhotell

PTG har inngått avtale om leveranse av bærekraftige fryse- og kjølelagerløsninger til Glacio, en av Norges ledende tilbydere av fryselagring, innfrysing og tining. Avtalen utgjør en betydelig kontraktsverdi for PTG.

Published

Glacio utvider med nytt lagerhotell for frys- og kjølevarer i Tønsberg.  Avtalen mellom Perfect Temperature Group (PTG) og Glacio innebærer leveranse av et stort to-trinns NH3-anlegg (ammoniakk).

– Vår ambisjon i Tønsberg er å bygge Norges største kommersielle fryselager med et fullautomatisert høylager. Her har valget av PTG som en langsiktig samarbeidspartner vært viktig, sier Espen S. Karlsen, administrerende direktør i Glacio i pressemeldingen.

– Med PTG har vi en høy grad av trygghet for at maskineriet er dimensjonert riktig, og at det er valgt energieffektive løsninger, sier Glacios administrerende direktør Espen S. Karlsen.

– Vi var ute etter å finne en leverandør med en størrelse som gjorde oss komfortable med tanke på langsiktighet og stabilitet. PTG er en solid leverandør som vil bistå oss med en kompetanse, erfaring og pålitelighet – og ikke minst stille opp både i henhold til serviceintervaller og ved uforutsette hendelser.

Glacio ble etablert i 2003, og har omfattende erfaring innen fryselagring og temperaturregulert transport. 

Konsernet har i dag fire lagerhotell for frys- og kjølevarer, hvorav to i Østfold og to i Sverige.

Strategisk plassert ved E18

Karlsen forteller at de allerede har sikret seg betydelige kontrakter, inkludert en med Nortura Tønsberg, og har store forventninger til å utvide tilbudet i Norge.

– Det nye lagerhotellet er strategisk plassert ved Åskollen i Tønsberg, rett ved E18, og i nærheten av andre store aktører innenfor næringsmiddelproduksjon. Beliggenheten er ideell for effektiv transport og nærhet til Oslo-regionen.

– Ikke minst ligger vi like ved siden av Nortura som er en av våre viktigste kunder. Med det nye det fryselageret tilfredsstiller vi et omfattende og komplekst temperaturbehov fra en av Norges største matprodusenter, sier Karlsen.

Ubrutt temperaturkjede

Glacio vil tilby en rekke tjenester med en ubrutt temperaturkjede i det nye anlegget, inkludert innfrysning, fryselager, superkjøl, kjølelager, tining og pakking og klargjøring for transport. Lagerhotellet forventes å stå ferdig i april 2024.

– Ved å kombinere disse tjenestene, ønsker vi å være en attraktiv logistikkpartner for markedet på vestsiden av Oslofjorden, sier Espen S. Karlsen.

En del av teamet som sørger for å komplettere leveransen fra PTG til Glacio: til venstre, Martin Corneliussen, prosjektleder, og til høyre, Espen Holm Nøkland, montasjeleder.

Glacios administrerende direktør uttrykker viktigheten av å investere i løsninger som posisjonerer dem som ledende innenfor bærekraftig lagring og logistikk av næringsmidler.

– Med matvarer som hele tiden må holde en perfekt temperatur så tåler vi ingen driftsstans. Med PTG har vi en høy grad av trygghet for at maskineriet er dimensjonert riktig, og at det er valgt energieffektive løsninger.

– Med PTGs tekniske ekspertise og vår omfattende erfaring innen fryselagring og effektiv logistikk, forventer vi at samarbeidet vil bidra til økt matsikkerhet, høy kvalitet og redusert matsvinn, sier Karlsen.

Omfattende kontrakt

Roy Fjellstad, salgssjef i PTG, uttrykker sin begeistring for kontrakten og samarbeidet med Glacio:

– Dette er en omfattende kontrakt for oss, og involverer mange medarbeidere i både Tromsø og Malmefjorden. En stor del av denne leveransen er egne produkter i form av FrioComp kompressoraggregater produsert i egen fabrikk i Malmefjorden, i tillegg til flere underleverandører i Norge, Spania og Tyskland. Vi ser også at vår avdeling i Grimstad og våre søsterselskaper på Østlandet vil kunne være raskt på plass ved behov.

– Dette har vært et spennende prosjekt å jobbe med da vi har fått innblikk i Glacio sin fantastiske kompetanse på logistikk og vareflyt, samt at vi har bidratt med vår kompetanse på design av kjøle- og frysanlegg. Sammen har vi kommet fram til en veldig god løsning, hvor gjenbruk av overskuddsvarme også har vært i fokus, avslutter Roy Fjellstad i PTG.

Powered by Labrador CMS