OPPKJØP: Kylanläggningar i Norrköping AB blir en del av Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group styrker seg ytterligere

Med oppkjøpet av Kylanläggningar i Norrköping AB, befester Nordic Climate Group sin posisjon som Nordens ledende aktør innen kjøling, oppvarming og energieffektive installasjoner.

Published

Kylanläggningar i Norrköping AB fokuserer på kjøle- og varmepumpeløsninger for klima, næringsmiddelindustri og storkjøkken. Selskapet er godt etablert i Östergötland og Sörmland, omsetter for 37 millioner norske kroner og har 16 ansatte.

– Lange kunderelasjoner basert på nøyaktighet og kvalitet har preget arbeidet vårt siden oppstarten i 1988. At vi nå slutter oss til Nordic Climate Group er et skritt videre for at vi kan skal kunne fortsette å jobbe på denne veien. Vi ser også at vår helhetlige tilnærming «fra idé til ferdig kontrakt» styrkes gjennom samarbeidsmuligheter med de andre selskapene i gruppen, sier Mats Hint, adm.dir, Kylanläggningar i pressemeldingen.

Mats Hint, adm.dir, Kylanläggningar i Norrköping AB.

– I tillegg har vi et utviklingsmiljø som skaper muligheter til å tilby det aller beste innen energieffektivitet og løsninger med naturlige kjølemidler.

Lokal markedsposisjon

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Dette betyr at Kylanläggningar, i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere forblir og nåværende virksomhet samt kunder prioriteres. Nordic Climate Group har tidligere hatt installasjons- og servicevirksomhet i Östergötland gjennom GS Kylservice og Wester Kylteknik.

– Det er med glede jeg ønsker Kylanläggningar velkommen til Nordic Climate Group. Det er nettopp denne type selskap som styrker gruppen. Godt administrert og pålitelig for både kunder og ansatte. Sikkerheten fra idé gjennom kontrakt til service og vedlikehold er godt i tråd med vår filosofi og vår servicetankegang i gruppen, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group.

Energieffektivitet

Nordic Climate Groups har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvirkningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp.

– Vi er overbevist om at suksessen vår er basert på entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap, avslutter Fredrik Gren.

Om selskapet

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøl-, varme- og energieffektive installasjoner med mål om å være en klar rollemodell innen bærekraftige klimaløsninger. 

Vi tar det overordnede ansvaret fra idé, prosjektering, installasjon og levering til vedlikehold og service.

Konsernet ble etablert i 2021 og består av rundt 70 lokale virksomheter, har mer enn 1.200 ansatte og omsetter for cirka 3,5 milliarder kroner. 

Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

Powered by Labrador CMS