Vertiv åpner lokalkontor i Norge or å støtte deres partner Green Mountain om byggingen av Norges hittil største datasenter på Hamar.

Global kuldeaktør etablerer seg i Norge

Vertiv åpner kontor i Norge for å støtte Green Mountains vekst i Nord-Europa. Skal samarbeide om byggingen av Norges hittil største datasenter på Hamar.

Published

Vertiv, en global leverandør av kritisk digital infrastruktur innen kjøling, kraftforsyning og IT kunngjør i dag etableringen av et nytt kontor i Norge som en egen juridisk enhet. 

Etableringen skal styrke partnerskapet med datasentergiganten Green Mountain og byggingen av Norges største datasenteranlegg hittil; OSL-2Hamar prosjektet på Heggvin Næringspark i Hamar. 

Opp til 150 MW

OSL2-Hamar vil ha en kapasitet på 90 MW fornybar vannkraft, med mulighet for å skalere opp til 150 MW for å imøtekomme fremtidig vekst, samt være i stand til å balansere strømnettet. Anlegget på Hamar skal etter planen ferdigstille sin første 30MW-bygning i november 2023.

– OSL2-Hamar-prosjektet er en stor utfordring som krever kollektiv innsats og sterke partnerskap, derfor vil vi rette en stor takk til Vertiv for deres støtte. Deres engasjement og ekspertise har vært en viktig driver for suksessen til dette initiativet, og vi setter stor pris på samarbeidet om å forme morgendagens miljøvennlige datasentre, sier Green Mountains CEO Svein Atle Hagaseth i pressemeldingen.

– Nå som vi utvider virksomheten vår i Norge og med det støtter Green Mountains vekstreise, er vi i Vertiv stolte over å spille en sentral rolle i å tilby effektive og skalerbare infrastrukturløsninger og tjenester. Dette samarbeidet er et godt eksempel på vår rolle i å levere innovativ datasenterteknologi. Sammen former vi fremtiden til datasentre, samtidig som vi driver innovasjon, økt effektivitet og forretningsvekst, sier Karsten Winther president for Vertiv i EMEA.

Kjøleløsninger

Green Mountain kan vise til imponerende resultater, inkludert en Power Usage Effectiveness (PUE) på 1.25, 100 prosent vannkraft, Tier III-sertifiseringer og 100 prosent oppetid på drift og SLA- Page 2 of 3 overholdelse. Selskapet jobber også med innovative pilotprosjekter på spillvarmeutnyttelse innen fiskeoppdrett, sirkulære økonomiske initiativer, smartbelysning og innovative kjøleløsninger. 

Som en del av den siste utvidelsen har Green Mountain implementert Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS med Dynamic Grid Support og avanserte batterilagringssystemer, som støtter innføringen av fornybar energi på stedet, og muliggjør tjenester for å balansere og understøtte strømnettet. 

Bærekraft

– Vi er stolte over å være i tet når det gjelder bærekraft og datasikkerhet og vi er forpliktet til å dele vår ekspertise på tvers av markedet, for å bidra til å skape balanserte leveransemodeller og bærekraftspraksis, sier Hagaseth. 

– Vår visjon inkluderer realisering av flere lokasjoner i Norge, som vil fungere som vår hub. Med den forventede økningen i bedrifters generelle digitalisering, er vi godt rustet til å møte disse kravene med langsiktig kapasitet, avslutter han. 

Om Vertiv

Vertiv (NYSE: VRT) samler maskinvare, programvare, analyser og pågående tjenester for å gjøre det mulig for kundenes vitale applikasjoner å kjøre kontinuerlig, yte optimalt og vokse med deres forretningsbehov. Vertiv løser de viktigste utfordringene med dagens datasentre, kommunikasjonsnettverk og kommersielle og industrielle anlegg står overfor med en portefølje av kraft-, kjøle- og IT-infrastrukturløsninger og -tjenester som strekker seg fra skyen til kanten av nettverket. Med hovedkontor i Westerville, Ohio, USA, driver Vertiv virksomhet i mer enn 130 land.

Powered by Labrador CMS