F.v. Bjørn Erik Grimstad, Adm. Dir. i function Products AS, og Kjetil Kaldestad, Adm. Dir. i Micro Matic Norge AS.

Micro Matic og function kobler seg sammen

KNX får en ny ledestjerne i det Micro Matic Norge AS kjøper function AS.

Published

To norske selskaper med sterk kompetanse på KNX og automasjon skal nå forene krefter i markedet. Med fokus på redusert energiforbruk gjennom kvalitetsprodukter og brukervennlig styring, står teknologi-drevet bærekraft i sentrum for virksomhetene. 

function sin betydelige kompetanse innenfor KNX-styringssystemer i næringsbygg vil utfylle Micro Matic sin allerede sterke portefølje. Micro Matic, kjent for sine energibesparende løsninger, dekker et bredt spekter av behov fra elektroinstallasjoner og inneklima til energi og infrastruktur. 

De to selskapenes samlede ekspertise og brede produkt- og løsningsutvalg, vil resultere i en betydelig aktør innen KNX, som vil være svært positivt for både kunder og leverandører. Selskapenes kunder får tilgang til flere fagressurser i hele Norge, samt større bredde fra anerkjente leverandører. Dette gir økt valgfrihet og dermed beste løsning for hver enkelt kunde. 

Rigget for vekst

Begge selskapene har i dag tilstedeværelse i Sverige og Danmark, og vil utvikle porteføljen til å bli den ledende aktøren i Skandinavia. 

– Med Micro Matic på laget får vi et selskap med lang erfaring og kompetanse i Norge, som er rigget for vekst, og som vil gi oss en unik posisjon i markedet. Vi ser frem til å kombinere vår kompetanse og våre kvalitetsprodukter med Micro Matic sin sterke organisasjon og portefølje, slik at vi kan tilby kundene enda bedre løsninger. Sammen blir vi sterkere og mer allsidige i møtet med morgendagens utfordringer,  sier Bjørn Erik Grimstad, Adm. Dir. i function Products

Kjetil Kaldestad, Adm. Dir. i Micro Matic utdyper: 

– Ved å forene kreftene til function og Micro Matic, som hver for seg er eksperter på KNX, får vi en slagkraft som langt overgår summen av våre individuelle kapasiteter. Det er ikke bare kompetansen vår som smelter sammen – kulturene, som begge er dypt forankret i innovasjon, kvalitet og kundeservice, harmonerer svært godt, og vil løfte oss mot nye høyder. 

På en endringsreise 

Micro Matic gjør det fjerde oppkjøpet på 18 måneder, dobler omsetningen i gruppen og tar posisjonen som Skandinavias ledende selskap på KNX-produkter og -løsninger. Selskapet med Kaldestad i spissen bestemte i 2022 at selskapet skulle transformeres og bli det ledende norske teknologiselskapet innenfor smarte løsninger for bygg og anlegg. 

Og transformasjon har det blitt. 

18 måneder senere har den norsk-eide gruppen, med Aars som proaktiv og drivende eier, gjennomført fire strategiske oppkjøp. I dag ble function AS nummer fire, mens kjøpet av Multilux AS ble annonsert i forrige uke. Selskapet ønsker med dette å utvikle og befeste en ledende posisjon i et relativt fragmentert marked, være en pådriver for innovasjon og utvikling, samt sikre vekst i hele porteføljen. 

– Nå er vi skikkelig i gang, og med dette siste oppkjøpet er vi nå rigget til å være ledende innen KNX i hele Skandinavia! Nå skal vi brette opp ermene, få organisasjonene til å flyte sammen, og stå samlet om å vinne kunder, talenter og markedet generelt. Dette blir superspennende, sier Kaldestad.

Powered by Labrador CMS