Nordic Climate Group kjøper opp Reftec

Oppkjøpet omfatter også datterselskapet Rana Kulde, Mo i Rana. Når Reftec blir en del av gruppen, styrker Nordic Climate Group sin posisjon i Trøndelag, men også i andre deler av Norge.

Published

Reftec spesialiserer seg på energieffektive kjøle- og varmeløsninger med naturlige kjølemidler i eiendomssektoren. Reftec ble stiftet i 2007, har 14 ansatte og har sammen med Rana Kulde en omsetning på 78 millioner kroner for regnskapsåret 2023. 

Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for fire milliarder svenske kroner og har cirka 1.550 ansatte i mer enn 80 lokale virksomheter i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Reftec er kjøpt opp fra de tidligere eierne Erik Dyrseth, Per Bjørnaas og Jonny Andersen, som eide 81 prosent av selskapet i like store eieandeler, samt fra ansatte som eide de resterende 19 prosent.

 Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Reftec i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres.

– Vi har skapt en stabil virksomhet med god økonomisk utvikling. Men for å ta neste skritt, ønsker vi å være en del av et større team. Vi har fremtidsrettede og teknisk dyktige medarbeidere som liker utvikling, energioptimalisering og naturlige kjølemidler. På denne måten sikrer vi at vi er i det beste miljøet for videre vekst. Det mener vi Nordic Climate Group er, sier Erik Dyrseth, administrerende direktør i Reftec.

Reftec har fokus på eiendomskunder der serviceavtaler med energioptimalisering har en økende interesse. Det gir erfaring både med å utvikle kundetilbud og med å bidra til samarbeid i Nordic Climate Group.

– Oppkjøpet av Reftec er et velkomment og viktig skritt for Nordic Climate Group, som nå har en sterk base i Norges tredje største kommune. Reftec er enda et selskap i gruppen som fokuserer på naturlige kjølemedier. I takt med samfunnets økte interesse for bærekraftsspørsmål, er det verdifullt å ha flere selskaper som Reftec i gruppen vår av selskaper, sier Fredrik Gren, administrerende direktør, Nordic Climate Group.

Norges ledende kuldetekniske kompetansemiljø Perfect Temperature Group (PTG), er også en del av Nordic Climate Group.

– Reftec og Rana Kulde kompletterer oss og Nordic Climate Group både med kompetanse og lokal tilstedeværelse langs norskekysten. Vi ser frem til et godt samarbeid med våre andre selskap i Norge, sier konsernsjef Terje Arnesen i PTG.

Powered by Labrador CMS