Jonas Phillipsen til venstre og Nicolaj Ørbæk til høyre. Ørbæk Køleteknik ble etablert i 2007 av Nicolaj Ørbæk. Eiergruppen ble utvidet med Jonas Phillipsen i 2021.
Jonas Phillipsen til venstre og Nicolaj Ørbæk til høyre. Ørbæk Køleteknik ble etablert i 2007 av Nicolaj Ørbæk. Eiergruppen ble utvidet med Jonas Phillipsen i 2021.

Nordic Climate Group styrker posisjonen i Danmark

Nordic Climate Group ekspanderer videre i Danmark gjennom oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik i Hvidovre.

Published

Selskapet er det første i gruppen med hovedkontor på Sjælland, og legger grunnlaget for fortsatt ekspansjon i Københavnsområdet. Gjennom avtalen befester Nordic Climate Group posisjonen sin som Danmarks og Nordens ledende installatør av kjøle-, varme- og energiløsninger. 

Nordic Climate Group ble etablert i 2021 og omsetter med oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik for 3,5 milliarder SEK og har cirka 1.200 ansatte ved mer enn 70 lokale virksomheter i Norden. 

Gjennom oppkjøpet har den danske virksomheten 120 ansatte og en årlig omsetning på cirka 250 millioner DKK.

Ørbæk Køleteknik tilbyr salg, service og vedlikehold av kjøleanlegg til detaljhandel, butikker og lett industri i København og på Sjælland. Selskapet har 25 ansatte.

Stolte

– Vi er stolte av Nordic Climate Groups interesse for selskapet og ser frem til å fortsette utviklingen av energioptimaliserte kjølesystemer, noe vi i Ørbæk Køleteknik har kommet langt med. Grunnlaget ligger i de tekniske kunnskapene, den positive holdningen og det gode arbeidet til medarbeiderne våre, sier Nicolaj Ørbæk, administrerende direktør i Ørbæk Køleteknik i pressemeldingen.

– Vi ser frem til å posisjonere oss enda sterkere i markedet sammen med Nordic Climate Group og til å fortsette å tilby god service til kundene våre. Alltid med høyt fokus på optimalisert driftsøkonomi og redusert klimaavtrykk, legger han til.

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Ørbæk Køleteknik i likhet med de andre selskapene i gruppen, fortsetter å jobbe med sitt lokale varemerke, tidligere eiere fortsetter i samme rolle og nåværende virksomhet, samt at kundeoppdrag prioriteres.

– Spesielt fokus på CO2

– Oppkjøpet av Ørbæk Køleteknik utfyller Nordic Climate Groups øvrige virksomhet innen dagligvarehandel og lett industri svært godt. Ørbæk Køleteknik har også gjennom en årrekke bygget opp betydelig kompetanse på naturlige kjølemidler, med spesielt fokus på CO2, noe som har vært spesielt interessant for oss i dialogen, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvirkningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. 

Modellen bygger på entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap.

Powered by Labrador CMS