ANERKJENT: Airthings høster internasjonal anerkjennelse hele tiden. Nå forteller Jørgen Solstad om planer for å gjøre luften sunnere, ikke bare overvåke den.

CES

Endringer ligger i luften

LAS VEGAS: I fjor fikk de pris – i år lanserte de ny app. Airthings vil gå fra å overvåke luften til å forandre den.

Published

Den internasjonale anerkjennelsen har stått i kø for Airthings de siste årene. I 2019 pekte nyhetsmagasinet Time ut de norske sensorene som en av verdens 100 beste oppfinnelser. I fjor fikk Airthings View Plus innovasjonspris fra Business Intelligence Group, og View-serien ble pekt ut som «Best of CES» på teknologimessen i Las Vegas.

De siste månedene er Rolling Stone, Good Housekeeping og Evening Standard blant dem som har anbefalt Airthings-produktene som best i klassen.

Slapp app

I år var Airthings tilbake på CES i Las Vegas.

– Det kommer et produktslipp i år, men det ble vi ikke ferdige med til messen. Det nye nå er appen vår, forteller forbrukerproduktsjef Jørgen Solstad.

Den nye appen har en enklere visning som gjør det mulig for brukeren å se mer med bare et kjapt blikk på telefonen. «At a glance-visning», som det heter på blandingsspråk. Hvis målingene av svevestøv, radon eller CO₂ viser gult lys, får du se om målingen er bare rett over grønt lys eller om den nærmer seg den røde sonen.

Helseselskap

– Ambisjonen er at vi skal ha så bra funksjonalitet i appen at vi slipper å supportere dashbordet på nett for forbrukere. Da trenger vi en helt annen opplevelse i appen, sier Solstad.

Han forteller om store ambisjoner på sikt, også:

– Vi ønsker å gå fra å være et monitoreringsselskap til å bli mye mer. Vi skal bli et helseselskap som hjelper deg å forandre luften, sier Jørgen Solstad.

Strømsamling

Et annet selskap som har solid fotfeste i den norske byggenæringen og som lanserte nye løsninger for å styre bygninger på CES, er Schneider Electric.

– Alle skjønner fordelen med å lagre energi i et batteri, men nå begynner flere også å skjønne fordelen med å samle alt, sier pressetalsmann Thomas Eck.

Samling er nemlig budskapet bak Schneider Home.

– Dette er den første energistyringsløsningen i sitt slag for boligeiere som er på jakt etter sparing, komfort og energiuavhengighet, skriver Schneider i en pressemelding.

– Det som er nytt, er at vi har samlet alt på ett sted, utdyper Thomas Eck. Da snakker han om alt som er elektrisk. Vannbåren varme eller varmepumper er ikke inne på løsningen.

– Du kan skru av og på varmepumpen, men du kan ikke skru termostaten opp og ned, forklarer han.

SAMLES: Thomas Eck og Schneider Electric samler alle slags strømløsninger i ett system.

Pris for enkelhet

Schneider Home består av et batteri som kan lagre energien, en inverter til solcelleanlegget, en smart tavle, elbillader, kontakter og lysbrytere. Alt kontrolleres av en egen app.

– Den bringer sammen strømnettet, solcellene, batteriet og billadingen og lar brukeren overvåke hvor mye energi hvert enkelt apparat bruker, sier Thomas Eck.

Arbeidet for å gjøre ting enklere for privatkunden ble belønnet med innovasjonspris på CES-messen.

Powered by Labrador CMS