BRA MED BÆREKRAFT: Salgs- og markedssjef i Nordisk Energikontroll, Gunnar Solem er full av lovord om NemiTeks nye bærekraftsprogram.

BÆREKRAFT

Dette sier de første deltakerne om NemiTeks nye bærekraftsprogram

Kunnskap om bærekraft gir økt konkurransekraft. Det mener Gunnar Solem i Nordisk Energikontroll som har gjennomført NemiTeks nye bærekraftsprogram.

Published

– Programmet var veldig bra, så for å holde denne kompetansen for meg selv vil jeg selvsagt ikke anbefale noen flere å delta, ler en noe hemmelighetsfull salgs- og markedssjef i Nordisk Energikontroll, Gunnar Solem.

Vil bruke det aktivt

I oktober deltok han på NemiTeks nye bærekraftsprogram. Initiativtaker og faglig ansvarlige for det nye programmet er Isak Oksvold som til vanlig er direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom, samt Gunnar Grini, bransjesjef for gjenvinning i Norsk Industri.

Nordisk Energikontroll er totalentreprenør på varme- og kjøleanlegg og de har spesialisert seg på integrering av varmepumper i store energisentraler.

Solem forteller at bærekraft er det de jobber med til daglig, og at deres løsninger er en betydelig del av det grønne skiftet.

– Jeg tror veldig på denne formen for kompetanseheving både for oss selv, men også for hele bransjen. Foreleserne er gode, og vi lærte mye av de andre deltakerne også. På bærekraftprogrammet lærte vi mye om hvordan vi kan sette dette i et virksomhetsperspektiv. For oss som entreprenør innen varmepumper handler det blant annet om hvordan vi kan være med å bidra for å nå FNs bærekraftmål, samt hvordan vi kan integrere hele denne tankegangen i vår egen organisasjon, sier Solem.

– Vi kommer definitivt til å bruke mye av det vi lærte, sier Solem.

Trodde ikke det var så relevant

Jostein Wall fra Norconsult deltok også på bærekraftprogrammet.

– Jeg jobber med prosjektering av VVS-anlegg, spesielt mot sykehus og Renrom. I utgangspunktet tenkte jeg at det var lite egnet for bærekraftmål, men i løpet av programmet har jeg endret litt syn på dette. Ved å knytte VVS-prosjektene opp mot den nye EU-taksonomien ser man ting i et annet lys og plutselig ble det relevant også for VVS, sier Wall.

Han forteller at han lærte mye nytt, knyttet både til regelverk og EU-taksonomien.
– Denne kommer til å få store konsekvenser for hele næringen og det å vite mer om dette er veldig nyttig, sier Wall.

Bærekraftsprogrammet ble gjennomført på Teams som følge av koronapandemien.
– Til å begynne med tenkte jeg at det var litt dumt, men så var det to ganger jeg ikke kunne være til stede når programmet foregikk. Da var det veldig greit å kunne se programmet i opptak, sier Wall.

Nyttige innspill i strategiprosess

Trond Bertelsen, administrasjonskoordinator hos Anders O. Grevstad i Bergen, forteller at han deltok på programmet for å få innspill til en større strategiprosess de nylig har påbegynt.

– Vi har store ambisjoner når det gjelder bærekraft. Vi har derfor startet opp en større strategiprosess som handler om akkurat dette. Hvordan skal vi som selskap, men også som en del av Allier Gruppen ta dette videre. Hvilke verktøy skal vi for eksempel bruke for å rapportere på bærekraft. Dette arbeidet har vi nettopp begynt på, og det å da være med på et bærekraftsprogram som dette gav oss mange nyttige innspill og tips i forbindelse med det arbeidet, sier Bertelsen.

Fortsetter i 2022

NemiTek er i full gang med evalueringen etter at det første kullet nå har gjennomført programmet Bærekraftsledelse i Bygg og Eiendom. Det er allerede bestemt at programmet skal videreføres i 2022.

Powered by Labrador CMS