I SENTRUM: De har kontor og lager sentralt i Ålen – fra venstre Lars Peder Jensås, Simen Dragmyrhaug og Stefan Gjersvold i Bergstaden VVS.

HELT SJEF

Rørleggerne ville hjem, så de startet bedrift

ÅLEN: De ville flytte hjem fra Trondheim. Det løste de med å starte sin egen bedrift. Nå er Bergstaden VVS blitt heltidsarbeid for tre rørleggere.

Published

HELT SJEF

Drømmer du om å være din egen sjef, men du er usikker på hvordan komme i gang? I denne serien får du tips og råd om hva du bør tenke på og hva du bør unngå.

Egentlig begynte det som en hobby. Men siden nyttår i fjor har Simen Dragmyrhaug, Stefan Gjersvold og Lars Peder Jensås drevet hjemme i Ålen på fulltid.

Begynte i Oras

– Vi reiser rundt omkring, men det er mye å gjøre her. Mesteparten av timene har vi her, sier Lars Peder Jensås. 

«Her», det er kommunesenteret i Holtålen. Kommunen har under 2.000 innbyggere, men mye å gjøre for en fersk rørleggerbedrift.

Vel, ikke helt fersk. Det er blitt over fem år siden de startet.

– Vi jobbet i Oras alle mann. Vi begynte der som lærlinger. Så ble det kjøpt opp av Bravida, forteller Simen Dragmyrhaug. 

De tre kjente hverandre fra hjembygda. 

– Stefan begynte i Oras først. Så begynte jeg fordi Stefan var der, sier han.

Røros-prosjekter

Etter hvert var alle de tre ålbyggene på plass hos Bravida i Trondheim. Så kom de plutselig litt nærmere hjembygda.

– Bravida hadde to prosjekter på Røros, og da arbeidet vi der, forteller Stefan Gjersvold. 

– Jeg har bygd hus her, Lars Peder har hus, Simen har hus, og det ber tungt å pendle til Trondheim. Det blir lange dager.

Kveldstid først

Dermed bestemte de seg for å starte sin egen bedrift.

– Det startet egentlig bare som en hobby på kveldstid og helg mens vi arbeidet i Bravida ennå. Det var en myk og fin start, og så har vi egentlig bare tatt gradene derfra, sier Lars Peder Jensås.

Bergstaden VVS begynte i en container. Nå holder de til i gamle elverkslokaler, og snart flytter de inn hos den gode samarbeidspartneren Bergstaden Bygg.

Det har vært greit med arbeid hele tiden. Stort og smått, servicejobber og nybygg. Konkurransen får de fra Røros, en halvtime unna. Det var et rørleggerfirma i Haltdalen, men det gikk konkurs i vinter, forteller de. Holtålingene vil gjerne bruke de lokale håndverkerne.

Bergstaden VVS begynte i VVS Fagmann. Nå er bedriften blitt en del av Rørlegger på hjul, og Lars Peder Jensås sitter i rådet i kjeden. De tre er godt fornøyde med å være med der, ikke minst på grunn av prisene.

Barnehager og kommuneavtale

Foreløpig er de tre mann og fornøyde med det. 

– Men vi regner på noen større prosjekter. Vi har fått et par barnehager. Skal vi holde på med det, kan det hende vi må ha flere folk. Vi blir fort sårbare med tre mann hvis vi skal ha et større prosjekt. Det er viktig å ta vare på de andre kundene, også, sier Jensås.

Det er de små kundene de lever av, nemlig. 

– Men vi må være med på de store oppdragene, også, når det først er noe som skjer i området her, sier Stefan Gjersvold.

Bedriften må også følge opp rammeavtalen med Holtålen kommune som den fikk i vinter. Der er det småting å gjøre hele tiden.

– Det er alltid noe å gjøre i kommunen. Da vet vi at vi har noe fast, og det er greit, det også, sier Gjersvold.

VILLE HJEM: Stefan Gjersvold (fra venstre), Lars Peder Jensås og Simen Dragmyrhaug ville hjem til Ålen.
Powered by Labrador CMS