TILBAKE: Hun reiste ut for å studere i stedet for å bli rørlegger, men nå er Gøril Almvik på plass i bransjen.

HELT SJEF

Satser på partnerbedriftene

SKØYEN: Hun brenner for partnerbedriftene. Sirkelen er sluttet for Gøril Almvik, som har ledet VB Partner siden mai.

Published

HELT SJEF

Drømmer du om å være din egen sjef, men du er usikker på hvordan komme i gang? I denne serien får du tips og råd om hva du bør tenke på og hva du bør unngå.

Faren og broren driver VB-bedrifter i Kristiansund, Molde og Eidsvåg. Selv ville ikke Gøril Almvik drive rørleggerbedrift på Nordmøre, men nå har hun fått en sentral jobb i bransjen likevel.

– Min far hadde sikkert kunnet tenkt seg at jeg hadde blitt rørlegger og blitt i hjembyen, men jeg hadde for mye utferdstrang. Derfor valgte jeg å reise ut for å studere, var på utveksling i Japan og kom tilbake til Oslo. Men nå er jeg kommet hjem til faget, sier hun.

Selveiere

Hun gikk fra drivstoff til rør. Almvik har sittet i styret i VB. Til stillingen som leder for VB Partner kom hun fra en tilsvarende jobb i YX. 

– Egentlig er det en ganske tilsvarende jobb. Der jobbet jeg direkte for selveiere som driver for egen regning og risiko, forklarer hun.

– Dette er en måte å drive på som jeg brenner for og som jeg synes at er veldig spennende. Jeg har enorm respekt for bedriftseierne, for jobben de gjør og for hvor dyktige de er. Jeg er veldig opptatt av å skape positive endringer for dem.

Skal bli flere

Partnerbedriftene bruker VB-logoen og er profilert som VB-bedrifter, men de er selvstendige firmaer. 

– Hovedfokuset mitt er å jobbe for partnerbedriftenes betingelser. Når konsernet er større, vil vi kunne oppnå bedre betingelser på innkjøpene, sier hun.

Hun sammenligner hverdagen for partnerne med den kjedetilknytningen som har vært tidligere, men mener at det er store fordeler med å være tilknyttet et rørleggereid konsern i stedet for «bare» å være en del av en kjede.

– Jobben min blir å få med nye partnerbedrifter inn i konsernet. Det er en veldig viktig oppgave, slår Almvik fast.

– Samtidig ønsker vi å vokse med de bedriftene vi har. Vi har en del prosesser som vil hjelpe med å forbedre konkurransekraften deres. For eksempel innenfor kompetanse. Det er mangel på rørleggere i bransjen nå. Å få og beholde de gode folkene er et veldig viktig område som vi jobber med. VB har alltid vært flinke på dette, sier hun.

Konsern

Men hvorfor skal en nystartet eller eksisterende rørleggerbedrift velge akkurat VB, og ikke en av de andre kjedene?

– Som konsern vil vi ha en større slagkraft i markedet. Vi vil jobbe knallhardt for partnerbedriftenes konkurransekraft, utvikle systemer som er tilpasset dem, jobbe med kompetansen og øke lønnsomheten deres der de er, sier hun.

Hun er godt i gang med å få besøkt alle partnerbedriftene. 

– Det er fantastiske mennesker som det er morsomt å bli kjent med. Dette er viktig også for den rollen jeg skal ha. Hvis jeg skal være deres stemme, må jeg ut og snakke med dem og legge en plan for hva de skal jobbe med videre, varsler Almvik.

HELT SJEF

Powered by Labrador CMS