Energiteknisk konferanse 10.-12. mai 2023

Driver detektivarbeid for å øke energieffektivitet

Patrik Hjertkvist er energi- og miljørådgiver i Entro, og skal holde foredrag på Energiteknisk konferanse i mai. NemiTek ble med Patrik på jobb for å se hvordan han jobber med driftsoptimalisering og energibesparelse ute i felt.

Patrik stiller på Billia Risløkka med termokamera og et våkent øye for varmelekkasjer og muligheter for driftsoptimalisering.

— Vi ser på hva som er varmekilder, og om der er mulig å redusere temperaturer, driftstider, kanskje til og med luftmengder kan være aktuelt.

Patrik kan fortelle at arbeidet er som et detektivarbeid, og at jobben i stor grad går ut å undersøke og finne mulige løsninger.

— Mange eldre bygg har ikke god dokumentasjon, og da må man gå ut og finne ut hva som finnes i bygget av utstyr og infrastruktur. Man vet aldri hva man finner!

I mai blir Patrik med på Energiteknisk konferanse, og der skal han holde foredrag om SD-anleggets uutnyttede potensial. I tillegg skal han snakke litt om hvordan det europeiske markedet vil påvirke bransjen her i Norge.

Se og følg med på hele fagprogrammet her

— Jeg skal holde foredrag om SD-anlegg, og hvordan man kan få disse til å fungere bedre med å bruke flere funksjoner. Og jeg skal prate om hva som skjer i det Europeiske markedet som kan påvirke norsk drift av eiendommer og hva man skal gjøre av energitiltak.

Patrik mener det er viktig å ha arenaer der man møtes og kan diskutere og lære av hverandre sine erfaringer.

— En av de viktigste tingene er å lære av hverandre! Det å dele kunnskap er kjempeviktig. Jeg lærer veldig mye av å være med på slike konferanser som Energiteknisk konferanse, ikke bare som foredragsholder, men også som deltaker.

Energiteknisk konferanse blir arrangert 10. – 12. mai på Kielbåten. Billetter kan du bestille her.

Powered by Labrador CMS